Quiz: Keeping the gray matter active

1. Johnny’s mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third child’s name?

2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall and he wears size 13 sneakers. What does he weigh?

3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?

4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet?

5. What word in the English Language is always spelled incorrectly?

6. Billy was born on December 28th, yet his birthday is always in the summer. How is this possible?

7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg. Why not?

8. What was the President’s Name in 1975?

9. If you were running a race, and you passed the person in second place, what place would you be in now?

10. Which is correct to say, “The yolk of the egg are white” or “The yolk of the egg is white”?

11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field?

Answers after the break…

Here are the answers

1. Johnny’s mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third child’s name?

Answer: Johnny of course

2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall, and he wears size 13 sneakers. What does he weigh?

Answer: Meat.

3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?

Answer: Mt. Everest; it just wasn’t discovered yet. [You’re not very good at this are you?]

4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet?

Answer: There is no dirt in a hole.

5. What word in the English Language is always spelled incorrectly?

Answer: Incorrectly

6. Billy was born on December 28th, yet her birthday is always in the summer. How is this possible?

Answer: Billy lives in the Southern Hemisphere

7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg. Why not?

Answer: You can’t take pictures with a wooden leg. You need a camera (or a cell phone) to take pictures.

8. What was the President’s Name in 1975?

Answer: Same as is it now – Barack Obama [Oh, come on ….]

9. If you were running a race, and you passed the person in second place, what place would you be in now?

Answer: You would be in second.. Well, you passed the person in second place, not first.

10. Which is correct to say, “The yolk of the egg are white” or “The yolk of the egg is white”?

Answer: Neither, the yolk of the egg is yellow [Duh]

11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field?

Answer: One. If he combines all of his haystacks, they all become one big stack.

You can go back to sleep now ….

Thanks Gene

9 comments to Quiz: Keeping the gray matter active

  • Manticore

    I got the haystacks one wrong, I couldn’t figure out the trick because I thought of hay bales, not stacks.

    d’oh.

  • Maoman

    I got all but 7 and 11. XD derp!

  • Tim

    I got them all correct. Although on #8: didn’t he go by “Barry” back then?

  • Dare2bMe

    OK, so Im old. I only got #4 right……what moron invented these questions?

  • Tweety

    Woohoo! Got ‘em all correct! Here are a couple more for you:

    Why do Americans drink less milk in February than they do in any other month?

    If you strike a match in a room filled with 100% methane gas, what will happen?

  • You can make a pinhole camera out of a wooden leg. My answer was that the man in question has never been to california, otherwise I got them all.

    @tweety:
    february has fewer days than all the other months.
    100% methane gas would put the match out. It has to be combined with oxygen to burn.
    (5-15% methane in air is an explosive mixture. boom.)

  • Also.. The word ‘incorrectly’ is always spelled incorrectly, except when it’s spelled incorrectly.

  • dp

    I too got all but #7 right :) But Soubriquet, I wouldn’t say that 100% methane would put the match out, seeing as it would never be lit without oxygene

 
ADVERTISEMENTS
 
 
Your ad can go here!